fredag 2 maj 2008

Jag ringde far och frågade om jag fick stjäla deras supergrill och om han kunde skjutsa den, de var på väg till Alvik med mormor för att titta på tranor. Så jag hänkade, och såg tranor.
Jag fick en glass av mormor, hon fick utnämnelsen "världens snällaste tant" av några barn idag, och jag håller med dem.
Jag tycker om min mormor, hon är alltid glad och munter - ofta i samband med att hon ger en glass och kakor - och kallar mig "gullhjärta" på ett lite sådär charmigt gammal-gumma-aktigt vis.

Sen fick jag en halv fiskburgare av min mor, jag har ätit väldigt mycket hamburgare på senaste tiden. Även om det är relativt bra hamburgare det handlar om - med alldeles för mycket sallad, fiberbröd och sambal oelek istället för äcklig dressing - så börjar det kännas litet slitet. Men det är så behändigt.

Anyway, jag stal en supergrill, efter litet TV-tittande och tedrickande med föräldrarna och katten, och funderar på vad jag ska fixa för spektakulära saker att grilla imorgon.
kyckling i yoghurtmarinad med citron, vitlök och örter, fläskfilé i någon standardmarinad, svamp, majskolvar och paprika att ha på grillspett. ska jag orka göra en potatissallad?
Nu känner jag att läsarnas (Ja, min hitcounter berättar att det faktiskt är plural det handlar om. Hah, fools) intresse veknar, därför skriver jag en... Handlingslista! Det absolut intressantaste att dokumentera, enjoy:

Grillspett
Broed
5dl Kräm fräs
1 pkt Yoghurt
1 Citron
Svampingnoner
Paprikor
Zucchini
Rödlök
Purjolök
Mandelpotatis
Allmän dryck

Take that

HAH! Jag kom på att vi hade kanel, så jag tömde en burk längs kanterna på uteplatsen.
Myrorna flyr och det sprids en trevlig men inte riktigt årstidsenlig doft av grisgrynsgröt runt kvarteret.

Substanslöst, jag vet. Jag borde städa.

Smygsommar

Min efterlängtade bok, Reaper Man av Pratchett, har kommit. beställde den från CDON för evigheter sen. Jag bläddrade lite i den för skitlänge sen, när jag lånade Narres lägenhet för att skriva Cambridge-provet, och var verkligen olycklig för att jag inte hann läsa klart, och för att jag var en för bra människa för att ninja den.
Stay tuned för lösdragna citat ur boken.

Fannykott föreslog grillkväll/fest imorgon nu när Sofia och Fia är i stan, så jag fick en anledning att städa uteplatsen ordentligt. Det kändes otroligt somrigt och bra att skutta runt barfota i klänning, dyngsur av utemöbelstvättande med vattenslang.
Skotern är ivägen, jag tror jag ska bli en såndär jobbig, gnällig flickvän; "Du får inte ha skotern på uteplatsen!", "Du får inte ha MCn i sovrummet!", "Du får inte ha fyrverkerier i skafferiet!".
Vi Har hemmagjorda fyrverkerier i skafferiet, men saker börjar lukta krut så det får bli slut med det.
Hursomhelst, myrorna är mindre trevliga, speciellt när de, trots att jag spolat av mig själv och bytt kläder, dyker upp utan förvarning på något ben eller någon arm. Har inget emot insekter i allmänhet men när de överumplar mig, bryter sig in i lägenheten och kränker min kvinnofrid är de inte alls uppskattade. Jakob nämnde att han hade köpt Myrr, nu jävlar.

Man kan tycka att det är litet väl tidigt att sitta ute om kvällarna, men vi har ett IR-rör vi kan montera upp, sen kan man rulla in grillen som får värma från andra sidan samt bunkra upp med våra otroliga mängder renskinn. Och jag har gräslök. Det blir mys.

Valborg i djupliden


Jag, Jakob och Ante åkte till Jonas och Kerstin i Djupliden - ett tre hushåll stort samhälle ett par mil utanför skellefeteå - för att Valborga. Jag blev mycket inspirerad och avundsjuk på den galna mängden utrymme de hyr för 3k/månad: Ett helt hus med två våningar + källare, en "bagarstuga", ett garage, en gigantisk jävla hölada (med stall och ett eller två garage till, och en liten stuga I ladan), ett skjul... och 50 hektar skog och åkrar. Vad fan? Vi betalar 4,2k för en tvåa ._.
Vi behöver ju å andra sidan inte åka två mil för att träffa andra människor.
Anyway, trevligt folk, tjälknölad, grillad älg, potatissallad som nästan var godare än min, alkohol, Majbrasa, korvgrillning och fyrverkerier fixade av min Master of Science. Jakob fixade en 10tums-bomb (kvarlämnad sen den tiden då det var tillåtet med så stora fyrverkerier i sverige) som lös upp halva Sverige och hördes dubbelt så långt. "Djuplidens fetaste fyrverkeri på 1000 år".