onsdag 15 juli 2009

Ny lägenhet, nytt awesome

Det var ett bra beslut, att flytta.
även om det innebar mycket stress, slit och förlust av pengar.
Förra onsdagen blev jag förkyld, men jag har inte fått vara sjuk och vila än så jag är fortfarande förkyld. och imorgon jobbar jag, yay.

Jag har inte riktigt tillåtit mig själv att ogilla förra lägenheten ordentligt medans vi bodde där, för det vore rätt destruktivt, nu däremot kan jag lyckligt medge att jag inte riktigt trivdes.
Det var inte hemma, det var insyn Överallt då det fanns två hårt trafikerade promenadstråk på båda sidor av lägenheten, ungefär 2m från huset.
Jag gillar inte att bo på marken heller, det kändes på något sätt som att lägenheten var tillgänglig för allmänheten och att folk när som helst skulle tröttna på att gå Runt huset och bara börja gena genom lägenheten ut på baksidan.

Här trivs jag, som fan.
3 rum och kök, en stor garderob, förråd nedanför lägenheten, ett litet hål under trapphuset som passar perfekt för tidigare cykelbestulna att gömma cyklar i.
andra våningen, närmare till stan, superidylliskaste samhället, 600m till Slemmis, 400m till håkan och linnea, typ 50m till vattnet.

Det är insyn i köket, där kan man bli sedd av grannen mittemot, som alltid är ute och röker, men that's about it.
På andra sidan, balkongsidan, är det bara skog, ängar och vatten. det enda spåret av bebyggelse är ett gammalt fotbollsmål utan nät som står och lurar på ängen.. och några tak som skymtar bland träden tvärs över vattnet. det känns som att bo mitt i ingenstans.
Balkongen är enorm och awesome och har morgonsol (till 12-13 någon gång), jag ska bara sätta upp en skärmvägg på ena sidan balkongen så kan man i princip strutta runt naken på den om man så behagar.
vi har nytapetserat, det är fint och ljust överallt. I like it.
Det är hemma, det enda sättet det skulle kunna bli mer hemma vore om vi hade katt.

Ett problem som behöver lösas är dock förvaringsutrymmen, just nu har vi: 0.
förrådet, garderoben och arbetsrummet är alla för tillfället ur bruk i väntan på uppfräschning och moddning. så det går som inte att packa upp lådorna än, och hittills är det rätt ofta man känner att man behöver något som finns i innersta, nedersta lådan... om man har sån tur att man har någon aning om i vilken låda sakerna finns.
tvättmaskinen och diskmaskinen kan vi inte installera än heller, för det finns ingenstans att installera dem. så eh... every day is laundry day.

Jag har självklart inga bilder, för eh... kameran är olokaliserad. i en låda någonstans.

Skriva av mig, tackar.