onsdag 13 augusti 2008

Vad göra i stockholm?

Planerade aktiviteter är:
* Kagrra!
* Aqvaria
* Naturhistoriska

men sen då? jag är aldrig i stockholm så jag har svårt att sätta mig in i det här, vad ska vi göra?

Pepp!

Jag blev plötsligt jättepepp på Kagrra, inte för att jag har varit opepp tidigare men jag har mer varit i "kagrra är bra, folk är bra, det ska bli kul"-stadiet.
Nu insåg jag just att det kommer att vara helt awesome, jag ska ladda upp stämning med konstant kagrrande tills på söndag \o/

Vad som också är bra är att jag hittade en torrent med alla tre säsonger av The Animals of Farthing Wood (De vilda djurens flykt/Djuren från Gamla skogen) - Kommer ni ihåg den?

vi är på väg
vi ska gå tillsammans du och jag
vi har en dröm om en bättre morgondag
liv för liv och varje vän lika värdefull
vi är på väg tillsammans du och jag


Den satt jag klistrad framför när jag var liten, jag plöjer den nu med stor entusiasm och håller på att dö av nostalgi.

Into teh wild


I lördags embarkade vi på vår tredje paddeltur. Deltagare var Jakob, Nils, Emil, Ellen och jag själv, målet var en liten älv väster om jokkmokk som slingrade sig in i pärlälven.
Vi åkte från Luleå 09.00, 18.00 började vi paddla.
Den galna förseningen berodde på vilsekörning och att vägen till vår ordinarie tur tydligen gick rakt in på ett rakettest-område, och var våldsamt bommad. Det blev den riktiga pärlälven istället och vi flängde runt hit och dit på små grusvägar tills vi äntligen hittade rätt.

Kvällspaddlingen var genuint trevlig, det var inte så mycket forsar men det kompenserades av att man faktiskt inte blev blöt alls. Jakob rodde glatt vår båt så jag fick fiska bäst jag ville med mitt nya födelsedagsspö (som är så underbart mycket trevligare än det gamla, trots att rullen bråkade. Nils fixade, men jag ska be bror om kvittot så att jag kan byta det).
5 harrar drogs upp och sparades, åtta tusen aborrar drogs upp och släpptes tillbaka.
Vi hittade världens bästa lägerplats, grillade våra harrar och åt soppor, och sov bättre i tält än man brukar göra hemma.

Söndagen var trevlig till en början, sen började det regna och blåsa och vårt stridsvärde hamnade snabbt på noll. till slut hittade vi en bivack och regnet upphörde, vi åt, torkade, böt om, solen tittade fram och vi fascinerades över hur bra man plötsligt kunde må.
Det blev en hel del krånglande när vi hittade lite vattenfall, vi fick ta upp båtarna och bära förbi dem.
Jag och jakob tänkte vid ett fall att, det är ju lättare att bära på andra sidan forsen, här är det bara snårskog och skit, så vi spurtade över till andra sidan och hann över precis innan no-turning-back inför fallet, Men; där fanns ingenting att hålla fast i, så vi gled vidare.
Emil sträckte i sista stund ut sina praktiskt långa armar från en liten klippa och fick tag i båten innan vi sveptes ner i fallet, det var litet spännande.
X antal harrar drogs upp, öringar släpptes eller klantades bort, gäddor slukade och stal min bästa wobbler. Jag hatar gäddor.

Helgens sanningar:
- Stridsvärde (huruvida man är utvilad, torr, äten, 37-gradig, osv eller ej) betyder allt.
- Allt är godare i fält.
- Man blir aldrig mätt i fält.

Mitt stridsvärde beror nästan uteslutande på om jag är torr eller ej, är jag blöt går min spirit åt helvete.
Hungrig, kall eller trött kan jag leva med och vara glad ändå.
Jag hatar att vara blöt, vilket är litet opraktiskt för jag älskar att bada, åka båt, paddla, dwella i regn (om jag har möjlighet att torka hastigt) och ha med vatten att göra i allmänhet, att jag inte har några regnkläder hjälper inte.

Vid 23-tiden landade vi hursomhelst i jokkmokk, slingrade oss till ett statoil för korv-ätning.
På vägen från jokkmokk träffade vi tre björnar på vägen, två små och en av större modell - awesome.

Nu har vi bokat tågbiljetter till stockholm till helgen, fredag - tisdag, jag ska kagrra med säl, bo och tok och jag och jakob ska drälla runt och ha kul.
Vår ettårsdag blir under tågresan dit, vi får se vad det blir för kreativ firningsmetod.