fredag 1 augusti 2008

Götheborg


Det hade ryktats på Laponia om att vi någon dag skulle pola med Ostindiefararen Götheborg, jag hade bestämt mig för att försöka få jobba då, men jag visste inte när det var.
Idag jobbade jag från 09.00 till 23.30, och när jag stod och rullade gravad lax som bäst börjar kaptenen prata i högtalarna om att vi redan siktar ostindiefararen.
"WTF!" tänkte jag, och tittade ut genom mitt lilla, runda fönster - och såg knappt vattnet för alla båtar (hundratals) som svärmar runt något med alldeles för många segel.

Vi mötte den vid klubbviken (eller något, kanske) och pruttade 15-20 meter vid sidan om in till södra hamn, där de skjöt salut med kanonerna och slaktade mina trumhinnor

- ... bör man hålla för öronen..?
- ... jag vet inte... O_O DE håller för öro-
- BAAAM
- aaaaaaa

Götheborg skulle vinna mot Laponia i en broadside-fight, jag frågade Kalle varför vi inte har kanoner vi också... han sa att vi inte behövde det för att vi har revolvrar.
Som om det räcker. Revolvrar sänker inga skepp.

Min mor tog en bild från stranden i svartöstan, jag är nästan med, om det inte vore för en illa placerad mast.

Furthermore fick jag 280kr i dricks ikväll, dagens komplimang ("Så jävla bra du bakar, det är en fröjd att skära i dina bröd!") OCH ett gratis Lulekalas-pass.
Jag gillar mitt jobb.