tisdag 29 april 2008

Jag har fått mina teer, Snowing osmanthus är helt awesome (blommande te som släpper lös små vita osmanthus-blommor i vattnet, som snöar upp och ner i kannan).
Yunna Pur-eh är förvånansvärt gott (det skulle vara jätteäckligt), om man håller för näsan - annars luktar det jord och tobak. Härligt, verkligen, men det ska vara väldigt nyttigt.

Jakob har, POFF, precis köpt en Yamaha TT 600. Trots att jag inte är väldigt intresserad av motorcyklande är det ganska spännande, och jag känner en oförklarlig lust att rengöra och putsa upp den. Wtf?

Jag lever på att det snart är sommar, och då får jag uteplatspyssla. Jag är otroligt entusiastisk.
Planerar uteplats och scoutar efter billiga, fina utemöbler och atteraljer hela dagarna, och börjar bli riktigt arg för att bara plastmöbler verkar vara lämpliga för studenter, ska spana på Återvinningen innan jag ger mig. Kanske kan Jakobs farfar snickra ihop något snyggt?
Jag hittade en "murbruksbalja" (svart, rund plastbunke, ~100L, snyggare än det låter) på ÖB som ska bli en minidamm med näckrosor och små, små shubunkins (kan iallafall Låtsas att jag har Koi).
Jag tjuvstartar med dagsfärska minidrivhus och fiberkrukor och en massa frön till roliga kryddor, och längtar tills handelsträdgårdarna drar igång ordentligt så jag kan köpa stora mängder jordgubbs- och smultron-plantor, amplar, torvblock och annat roligt.
Någon dag ska jag gå ut och avverka all Luleås sälg och fläta rabattkanter och levels till kryddtäppan in my mind.
Jag håller på att bli en sån där trädgårdsnörd. Synd bara att jag knappt har några pengar och har ~4kvm trädgård (+ 8-10kvm uteplats) som är rightfully ours, men jag kan göra mycket kreativt med liten yta om jag bara är motiverad.

Missi blir bara skröpligare, hon väger knappt någonting (gått ner från sina imponerande 1,5 kilon) och det är nästan så man inte vågar lyfta eller klappa henne. Det känns som att hon ska gå sönder om man petar i henne.
Har varit hemma och groomat idag, klippt klor och rett ut tovor, hon fixar inte sånt själv längre. Pälsen är tunn och man känner alla ben. Föräldrarna hävdar att hon börjat äta bättre de senaste veckorna, men ändå... hjälp, jag vill inte vara med om det här.