lördag 10 maj 2008

Folk som gör saker, och faktiskt har ett intressant liv att skriva om, har inte tid att skriva om det, som Jakob sa.

Så fort jag gör något socialt, kreativt eller allmänt intressant missar jag liksom att skriva om det, och försöker istället pressa ut något som det går att sätta ord på ur min statiska och för det mesta ganska händelselösa vardag, när jag ändå sitter här och glor.

Nu har jag varit ovanligt social och aktiv på kort tid.
I torsdags åkte jag till föräldrarna för att passa på att pyssla om mitt kattmos, och för att inte Kunna plugga så jag kunde göra något kreativt med min tid (istället för att sitta och tänka att jag ska börja plugga strax och därför inte ska påbörja något kreativt, för att sedan inte alls plugga och bara ha slösat bort dagen på mindless tasks).
Jag började snickra ihop geta-sandalsliknande sushiuppläggningsfat, vad de nu heter. Fadern erbjöd sig att hjälpa till lite med sågning av hålen där det ska fällas in "fötter".
Även om jag inte är någon fegis så överlåter jag tacksamt skötandet av stora sågklingor till någon annan. Mina händer är fulla av pyttesmå stickor och möra av slipmaskinshantering.
Skulle kolla lådan där föräldrarna lägger min post, men jag kollade på fel sida och hittade istället tre lådor fulla med gamla kort.
Gick igenom dem och hittade nostalgi. Bilder på mig och Missi när vi var små, på Fanny (hunden dvs), på morfar i mantel, på vår ekorre, från Abisko och från bilsemestrar. Underbart.

På fredag bakade jag kladdmuffins och fikade/stanade med fannykott, sen på kvällen gav vi kladdmuffins och en liten flaska rosévin till Linnea som fyllde år. Det blev kak-kalas (med obscena mängder fika) med A shot at love (omg, världens bästa program, srsly!) och Indiana Jones och de fördömdas tempel.
Mitt matintag den dagen var intressant:

Frukost: Det stod ett paket kex bredvid datorn.
Lunch: en slicka-vispen-mängd kladdkakssmet och en kladdmuffin, ett glas mjölk.
Mellanmål: moccachino och en halv chokladcookie på Roasters
Middag: de tidigare nämnda obscena mängderna fika
Fantastiskt. Nej, jag äter inte alltid så.

Ikväll är det middag på Diamant (awesome indisk restaurang) och sedan ost och vin-kväll hos Elin, jag har finvin.

Imorgon är det städa-lägenheten-dagen, och middag på Kojis (mer awesome sushi-restaurang) med Jakob, Säl, Fannykott och förhoppningsvis Boa också. Och sen S04E06 Doctor Who!

Jag har fått fem nya Sandmans, det börjar bli en trevlig bunt och jag älskar den. jag vågar dock knappt öppna dem, vill inte bryta omslaget.
Sitter och ninjaläser dem halvstängda, och får vinkla dem hit och dit så att mitt läsljus tar sig in till de innersta rutorna. MAH!
Jag behöver bokhyllor, jag har ju fått 40 böcker tantporr (i serie) som jag måste få plats med någonstans. Åker inte någon till Ikea med släp snart? Två svarta Billys please.

Har pratat med djurmagazinet igen och jag får besked tidigast vecka 21, mest troligt vecka 22. Har börjat bli lite nervös för om jag Inte får det är det liksom lite sent att försöka hitta något annat.
Min far har dragit i lite trådar och hört med sin polare, butikschefen på konsum björksgatan, om de behöver folk. De hade precis anställt klart med de sa att det alltid är någon som hoppar av och att det är bra att ha lite extrafolk som kan hoppa in då och då (även andra årstider), så han tyckte att jag ska komma på intervju på måndag. Känns skönt att han inte tyckte att man nödvändigtvis behövde butiksvana, "ingen har ju det från början". Underbart med sån inställning istället för "Du har inte kassavana, det är Ohyggligt komplicerat att lära sig och tar säkert en timme så dig vill vi inte ha".
Fanny föreslog också servitris på Laponia, eftersom att hon inte ska jobba där så kanske de behöver folk. Det vore ju väldigt trevligt med något sånt.

Jag har även grävt ett hål i gräsmattan och gett min ekorre ett knäckebröd.