onsdag 27 augusti 2008

Uhhh

Uuuuh.

Jag har just jobbat 16 timmar (nästan i sträck, om man bortser från en paus med liten fika med säl, boa och axel).
Lunchkryssningen gick bra, jag fick helt överumplande applåder från hela båten och många komplimanger om min mat av nöjda gäster:

Jag gick på toa, när jag kommer ut igen står jonas där med mikrofon och pratar med gästerna, 100 gäster skriker "DÄR ÄR HON!" och börjar applådera och jubla.
Jonas: Det här är Cecilia, hon är ny här och är jääätteduktig. Hon är singel och är väldigt rik också.
Jag var mycket förskräckt, men glad, och bugade med värdighet.

förberedelserna för räkfrossan gick också ganska chill - ända tills jag tappade en 5-liters hink med majonäsbaserad röra i golvet.
Hinken sprack och sprutade stora mängder majonäs långt in under mina bänkar, det gottade även in sig ett par liter i de stora halkskydd/avrinnings-gummimatsgrejerna - som är stora, tunga och otympliga som fan. och har stora hål där majonäs trivs bra.
Där rök min middagspaus (Ingela gav mig en mazarin, jag åt en mazarin till middag. det är bra) och min tid som jag brukar använda till att städa och organisera i mitt lilla, lilla, lilla kök inför all action senare.
Så, mycket försenad i min verksamhet försöker jag få buffén klar i tid trots att det inte riktigt finns plats för det - då kommer folk in och går "aaaah, det finns inga bestick!". Jag hade glömt att diska besticken - mer tid går förlorad. ingen tid att städa.Jag hinner på något vis få ut buffén i tid ändå.
Folk kommer in igen och tycker att de inte har tid att skära upp brödet - det får jag göra.
Eftersom att bröden, brödkorgen och skärbrädan är väldigt väldigt stora, och mitt kök är väldigt väldigt litet försvinner 50% av mitt utrymme.
Jag börjar bli ganska stressad.
Skärtråden på osthyveln går av, så jag måste pilla och härja med den också
Att två av tre i serveringspersonalen är ganska nya hjälper inte heller - alla ställer saker på fel ställen så att allt tar mer plats, står ivägen och ser förvirrade ut och frågar mig distraherande saker hela tiden.
Folk får gärna vara nya och noobs, jag säger inte att de är dåliga för det och blamear dem inte - men idag var jag jättestressad och irriterad på allt.

De sista timmarna hasade jag runt väldigt modstulet, diskade, skurade och sulkade.
Jag trodde att det absolut bästa med mitt jobb var att diska den enorma räklådan som väger ett ton och har ett supervasst galler som räkbenen verkligen klistrar sig fast i.
Men nu vet jag att det är att kräla omkring på golvet och hyvla majonäs från undersidan av bänkar och skåp.
Glömma 10 liter jäsande deg i värmeskåpet är också en hit.

Nu har jag ooont i fötterna och ska sova som en sovräv. Jag börjar 15 imorgon, gott om tid för sömn. mmm.

(delay på posting, blogger strejkade igår)