söndag 27 april 2008

Te-ater

Jag och jakob såg Vem är rädd för Virginia Woolf i fredags, tack vare min insider igen. Och det var mycket bra, jag hängde dock inte med alltför bra pga en sömnlös natt innan (featuring en intressant episod där jakob drömmer att han jagar scammers och i sömnen misstar mig för en, jag blev attackkramad men lyckades väcka honom med mitt sprattlande och hjälp-jag-kan-inte-andas-ljud), men jakob fyllde i med detaljer, och var så pass entusiastisk att han köpte blommor åt skådespelarna.

På lördag får jag mysfrukost på sängen till Buffy, och jag konstaterar än en gång att jag har världens bästa pojkvän.
Planen var att åka in till stan och kolla in gamer-utställningen på kulturens hus, men de envisas med dåliga öppettider, man borde ju iallafall kunna förvänta sig att de har öppet till 16 på lördagar, men neej. Vi drack Markusar från Blå Gåsen och köpte en te-kanna istället.
En tekanna i glas för optimal användning av de blommande tebollarna jag fick av min ömma moder sen hon var i stockholm.
Numera tebollsinspirerad så har jag precis beställt en massa bollar och annat häftigt te från gronateimporten.se; Snowing osmanthus, purple pagoda, aged yuna Pu-erh, Pu-erh Tuo Cha och Ginseng Oolong.

Lördagkväll bjöd vi Elin, Fanny (som kom med blommor och en cykelpump, precis vad jag behövde <3) och Linnea på tacos i mängder, alldeles för mycket. Vi har fortfarande kvar så det räcker till säkert 10 pers, nu slipper vi iallafall laga mat på några dagar.
Jag och fanny for vidare till teatern på kostymshow, och jag "vann" (fick kastad på mig) en nescessär med en massa turkost smink i, från make up-store.
Vi smet sedan in på invit och iaktog ett spektakulärt triangeldrama mellan en kostymklädd man och två efterhängsna fulla kvinnor.
Sen bar det av tillbaka till teatern, vi smög tysta förbi Virginia Woolf-gänget som satt och åt middag och höll tal och smet in backstage och letade den omtalade modellerna-kommer-att-sitta-och-dricka-vin-efteråt-tillställningen. Vi hittade den och drack champagne.


Nu ser jag någon komma springande över berget. Han genar över åkern bort mot Elof i granngården. Det är Hannes, mor! Jag ser att det är Hannes!
Nu kommer Elof utspringande på gården. Hannes skriker och pekar ner mot byn. Det är väl inte så att... Nu ser jag Hannes på väg hit. Han springer över åkern. Leran skvätter runt hans nakna fötter. Han hoppar över grinden. Och rusar över gårdsplanen och...

- Far, far, det är danskar i affären!