onsdag 21 maj 2008

Bokhylla och glass

Idag hoppade jag av mina kurser, alla utom Matte C, som jag kanske gör klart.
Jag har även varit duktig och skickat ett mail till Majbritt, som man tydligen ska prata med om man vill starta något häftigt projekt eller undrar något.
Jag har undrat om finansiering och kontaktpersoner.

Mitt projekt är att förvandla Kulturens hus-parkeringshusets malplacerat okulturella vita, tråkiga väggar till ett till konstgalleri, tanken är att diverse konstskoleelever och allmänt unga och oexponerade kreativa människor ska måla tavlor direkt på väggarna - så får de en chans att bli sedda av allmänheten.

Alla blir glada:

Parkerare: har inte lika tråkigt när de parkerar
Deltagare: Får sin konst sedd av allmänheten
Jag: Får måla rävar på väggarna, får awesome projektledar-skills och får, brace for klysch,... fan! vad heter det? make a difference, fast på svenska. Samt att jag har en sysselsättning.
Luleå: Får ett rikare kulturliv och alla andra kommuner blir avundsjuka!
Jakob: Är Jätteglad och entusiastisk över mitt lilla projekt <3
Mor: Blir säkert överlycklig om jag är kulturell och följer i hennes fotspår.

Anyway, hade en liten dejt med Jakob på 7th, mmmm.
Sen åkte vi till föräldrarna, snodde en bokhylla och klappade kattskruttet.
Tog med alla mina böcker och draken, skulle ta med mig min räv också men Missi blev upprörd när jag försökte ta den, så hon får ha kvar den.
Jag älskar mina böcker, och att pyssla med dem.
Jag hade problem med hur jag skulle ordna dem. efter författare, såklart... men jag vill även sortera efter genre, alfabetet, jakobs böcker/mina böcker samt pocket/inbunden.
Alla hyllor ska också vara fulla, och man får inte "bryta" en författare (böcker från samma författare på olika hyllor för att inte alla fick plats). Så jag måste hitta författare jag har rätt bredd böcker av, och pussla ihop dem på hyllorna.. efter genre..
Det är inte perfekt, men det får duga för idag.

Nu ska jag äta frysta bär och se Desperate Housewives.