torsdag 12 november 2009

I can tell from some of the pixels

Imorgon är sista dagen på vårt 3 veckors-block med "Digital Bild" (dvs: Lite fotograferande, lite photoshop, lite Indesign), och det har varit ohyggligt jobbigt.

Jag brukar inte vara den som ojar mig över dålig luft, ärligt talat har jag hittills alltid tänkt "Öööh.. va?" när det klagas på luftkvalitet, men efter en timme i vår datorsal mår jag ungefär som efter en Pan-Galactic Gargle Blaster.
Utöver det är jag vintertrött, har redan läst femhundratusen kurser med samma innehåll fast mer av det, och det var allmänt ostrukturerat och vi hann ingenting.
Gnäll.

Det kan vara så att jag är missnöjd och tycker att perioden varit fruktlös pga att den var utformad "så att alla kan hänga med", med hela lektioner av "Högerklicka på bilden, välj 'öppna med...', välj 'Photoshop'... Har alla öppnat sin bild? nähä okej... högerklicka på bilden..."

Och det är ju bra att alla kan hänga med, men jag hade uppskattat något slags läromedel så att det fanns en möjlighet att köra sitt eget race om man hade lust.

Jag bemästrade ett par små nya saker iallafall, men mest tack vare Sälens kvalificerade närvaro.


Det är ju sånt här man ska gnälla om till lärarna i fråga, och inte vara missnöjd i hemlighet, men jag orkar inte. Jag ska sova.

IKEA

På Lördag, förslagsvis vid 10 tiden, drar vi till IKEA, det finns tre platser kvar i bilen.
Vi kör med släp.
Jag vill ha er ansökan, via telefonsamtal, sms, mail, kommentar eller whatever, senast Lördag 09.59.
Tiden är flexibel i händelse av kris.

OBS.
Vi tänker köpa många seriösa saker, så lägg till ca 35-40% tid på normal IKEA-vistelse för att kalkylera tidsåtgång.