måndag 14 april 2008

Att svälja tuggummin

Alla sa ju att det var livsfarligt när man var liten, nu vet man att det bara var lögn.
Precis som att man fick mask om man åt snö, fick kramp om man badade efter måltid och UVI om man satt i snö (vilket iof är sant men jag satt minsann väldigt mycket i snö och slapp det ändå).

Efter en tråd på helgon som behandlade ämnet vet jag hur det ligger till, det är inte så att alla dessa tuggummin man sväljer fastnar i blindtarmen och orsakar inflammation (...) utan vad som händer är helt enkelt detta:

"Min textilslöjdslärare sa att man tillslut blev en säl om man svalde för många tuggumin"
- Helgonskribent

Jag har känt mig modstulen nu en stund men när jag läste det där blev jag glad igen.

The art of aquascaping

Jag kallar mig själv miljöskadad när jag sitter vid matbordet och får syn på ett litet kubiskt saltkar i glas och utan genvägar tänker; "Akvarium!".

Eftersom att pyssel alltid är trevligt påbörjar jag ett litet projekt, projekt nano-kar (more like Piko).
Lite vatten, lite sand, lite grus, en bit av en mangroverot och lite akvatisk mossa.
Jag har även köpt dioder, lithiumbatterier, en miniswitch och ska ninja resistorer och lödtenn av farsgubbe, som ska pillas ihop till en belysning (både normal och blå dioder för "moonlight" under natten).

Notera att jag nu bloggar (det tar mig emot att använda orden "bloggar" och "jag" i samma mening, jag är fortfarande inställd på att bloggar är för töntar) för förlorad tid och kommer säkert att vara tämligen produktiv, ett tag. Sen kommer jag antagligen göra som jag gör med allt annat och bli gradvis mindre engagerad för att till slut sluta helt. Men den tiden den sorgen.

Räkmanikyr

Intressanta kuriosa:
Räkor är alltid bra att ha ("räkor är bättre än snoppar"), inte minst för nagelvård.
Jag upptäckte igår att de verkar tycka att det är trevligt att sitta och pilla på nagelband och under naglar med sina många små klor.

Jakob är som vanligt inte sen med att göra en affärsidé av det; "Räkspa!".
Vi får se vad det blir av det.


På tal om räkor, som ju alla tycker är intressanta, har jag beställt nya häftiga räkor från tyskland.

White pearls, caridina cf. babaulti och atyoida pilipes

Fresh start

Det känns som att jag har tappat bort en del av teh interbuttz, 4chan, BDBande, bloggande och dylikt.
Jag kom av mig i delandet av föga intressanta bitar av mitt liv, som jag har gjort med mycket annat.
Socialt umgänge till exempel, jag har alltid velat vara en sån där som har ett naturligt rullande socialt liv, sådär så att man inte behöver engagera sig och fundera så mycket för att umgås med folk - för det bara... händer. Hur gör man?
Nu sitter jag hemma och tänker "det vore kul att hänga lite", med tex sälar, boor, elin, tinor eller kanske en fanny eller isabel.. men då måste jag ju kontakta folk och faktiskt hitta på något. Det är ju lättare att göra det imorgon istället.

Jag har det i överlag ganska trevligt, bortsett från studiestress.
Egentligen ska jag sitta med matte och fysik 8h om dagen, och jag ligger efter i båda.
Tar jag tag i det ena blir jag stressad för att jag förlorar tid som jag behöver till det andra; lat-mans-logik tar över och jag hittar helt sonika på en tveksam ursäkt till att strunta i båda.
"ojojoj, nu är det bara tre timmar kvar till lunch, då är det ingen idé att börja"
Helt och hållet mitt fel, jag vet, men på teh interbuttz får man gnälla om det ändå.

Det var länge sen jag skrev något, och sen dess har det hänt mycket intressant (...), vilket folk säkert redan vet men det är bra att skriva av sig:
Bo med Jakob - Jakob är mysig och väldigt bra, och är allmänt stimulerande och utvecklande att umgås med. Bra val, go me!
Många akvarium - de äter mina pengar och tar plats i lägenheten, men de gör mig lycklig.
Många renskinn - Jakob shadowdealar renskinn, de finns överallt i lägenheten, vill du köpa ett?
Söka till universitet - Kandidatprogram i biologi/molekylärbioloi (på 4 orter), marinbiologi och biomedicin. Kommer säkert inte in nu till hösten, jag lär inte bli klar med studierna och det blir inte världens bästa betyg, men det skadar inte att söka. jag ska skriva om högskoleprovet och komma in på det tänkte jag.
Flytta? - Möjligtvis GeöteBORG till hösten, alla verkar dras dit och där finns mina utbildningar. jag vill inte härifrån än dock :(
Missi going downhill - sen jag flyttade har hon slutat tvätta sig, magrar bort, sover bara hela dagarna, går aldrig ut och ser inte alls glad ut. Jag flyr från verkligheten och vill inte ta upp det med föräldrarna och acceptera att det är något riktigt problem.
Som vanligt så minns jag att jag har haft flera aktiviteter för mig som jag tänkt blogga om, men när jag väl gör det så är det omöjligt att komma på vad det var.

Jag vill ha sommar, dricka hallonmilkshakes från blå gåsen, bada och äta bragokex på diverse stränder om dagarna, meta och grilla aborrar och pinnbröd på kvällarna, och promenera i regn om nätterna. Samt ha strandfest minst en gång i veckan.

I'll be a summery girl. I'll have hair. I'll have summery friends who know how to be outside. I'll play tennis and wear dresses and have bare feet.

Men nu är det vinter.











Anyway, Hej interbuttz.