tisdag 15 april 2008

Penisdjuret

Eftersom att jag inte kan sova så tänker jag berätta om ett av världens coolaste djur; Penisdjuret.

Penisdjuret är en helakvatisk salamander, som till skillnad från de flesta andra salamandrar inte morphar till ett ordentligt, vuxet djur utan hela livet stannar i det sk. penisstadiet.
Djuret kan dock vid hormonbehandling anta "vuxenform", men då förlorar den tyvärr sitt penisutseende och kan inte längre kallas Penisdjur utan benämns istället Mexikansk jättesalamander.
Namnet "penisdjur" kommer från det faktum att djuret liknar en penis med svans, ben och gälar. I synnerhet albinovarianten som lägligt nog är hudfärgad.
De förekommer även i färger som svart, gult och olika nyanser av brunt - vilket kan associeras med andra sorters penisar världen över.
Penisdjuret härstammar från Mexico och är i villt tillstånd hotad pga civilisationens framfart, men det finns ett stadigt bestånd i fångenskap.
Penisdelen av djuret (dvs utan svans) blir 20-25cm.
Om man funderar på att skaffa ett penisdjur som husdjur bör man ha ett akvairum med lågt vattenstånd och relativt svalt vatten, de är rovdjur och äter det mesta de får tag på; småfisk, insekter, maskar samt delar av andra penisdjur om de kommer åt (vilket får dessa att likna penisar ännu mer).

Penisdjur kallas i vissa kretsar även "Mudkips", och används flitigt på planeten Arrakis.

Jag planerar att införskaffa en grupp penisdjur. Trots att jag, på sätt och vis, redan har ett.