måndag 28 december 2009

Tack CSN

Jag har varit litet besvärad i några dagar, för jag har blivit utlovad csn-pengar den 23:e december, nu är det 28:e och jag har fortfarande inte fått dem.

Har efterforskat på the interwebs om orsaken till detta och det enda jag kan hitta är ytterligare källor som bekräftar att jag ska ha fått pengar 23:e december.

Sen idag fick sälen, som haft samma problem, ett brev från CSN där det står "du måste skicka in en ny studieförsäkran för nästa termin innan du kan få pengar" och jag gissar att samma sak gäller mig.

CSN har en stor och tydlig notis om utbetalning den 23:e december på hemsidan, men inget om att det ska behövas en studieförsäkran, har inte heller fått några meddelanden om det. Jag hade gärna blivit varnad litet tidigare, kanske till och med innan datumet jag blev lurad att jag skulle ha pengar.

Jag tänkte först "julhelg, säkert någon slags överbelastning/världen-fungerar-bara-på-arbetsdagar, jag väntar till måndag, då har jag nog pengar".

Nu tar min studieförsäkran säkert tre dagar att processera, och min stackars faktura förfaller.


Don't get me wrong, jag gillar csn, trots de hjärtstillestånd de orsakat varje gång de försöker kontakta mig, de ger mig pengar och är ganska snela överlag... men det här var besvärande.

En glad vinkel är dock att jag har ospenderat när jag, vid pengainnehav, skulle ha spenderat.


Edit: Jag får lämna studieförsäkran tidigast 4/1, Pinsamt.